Wanneer je op zoek gaat naar een partij die een website voor je kan maken zal je al gauw zien dat prijzen alle kanten op schieten. Misschien heb je wel een neefje die het voor weinig doet, er zijn kant-en-klare oplossingen waarbij je voor €250 al een website kan laten maken, en ook zijn er ook bureau’s die voor dezelfde website duizenden euro’s vragen. Hoe weet je nou wat voor jouw website nou de ‘juiste’ prijs is?

We kunnen heel goed begrijpen dat je als ‘leek’ niet weet waar je moet beginnen en waar je op moet letten bij het kiezen van je websitebouwer. In deze blogpost zullen we uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van een website, en hoe een bepaalde prijs tot stand komt.

Investering voor meerdere jaren

We zullen je maar meteen uit de droom helpen: voor €250 laat je helaas geen professionele website bouwen. Dat is écht weggegooid geld. Waarom? Een goede website is maatwerk. Goedkope kant-en-klaar oplossingen zijn vaak meer gericht op het design en het ‘wow’-effect dan op datgene wat een website éigenlijk hoort te doen, namelijk: verkopen, overtuigen en informeren. De bezoeker van je website moet ten alle tijden weten wie je bent, wat je doet en wat jij de bezoeker te bieden hebt. Je website draait om je bezoekers, en niet alleen om het design; je website kan er nog zo mooi uit zien, maar als je bezoekers afhaken omdat ze op jouw site niet kunnen vinden wat ze zoeken, dan kost je website je uiteindelijk meer geld dan dat het je oplevert.

De meeste ondernemers laten iedere 3 tot 5 jaar een nieuwe website bouwen. Sommigen houden hem wel 10 jaar. Jouw investering in een nieuwe website bepaalt dus 3 tot 5 jaar hoeveel jij uit je ‘online onderneming’ haalt.

Wij kunnen beamen dat het laten maken van een website met CMS de beste investering is. Daarom bouwen wij websites ook zelf graag met behulp van het populaire en gratis CMS WordPress. Doordat WordPress “open source” is, wordt er door duizenden ontwikkelaars ter wereld voor ontwikkeld. Hierdoor wordt je website steeds veiliger en is het flexibeler in te richten. Een ander bijkomend voordeel is dat je zelf de inhoud van de website kunt bijhouden. Je kunt dan eenvoudig zelf foto’s plaatsen, blogberichten schrijven of de inhoud van pagina’s aanpassen.

— Wat krijg je nou eigenlijk voor die investering?

Wanneer je jouw website door Dondr laat ontwerpen en bouwen, dan ben je gegarandeerd van:

  1. Een professioneel en makkelijk te gebruiken content management systeem (WordPress).
  2. Een volledig op maat gemaakte en onderscheidende website, die qua look & feel jouw USP(‘s) en identiteit uitstraalt.
  3. Implementatie van Google Analytics (bezoekersstatistieken).
  4. Implementatie van social media share buttons.
  5. Alles wordt zoekmachine (SEO) vriendelijk ingericht.
  6. Een blog/nieuwsmodule.
  7. Uitvoerige tests van de website in meerdere browsers.
  8. Een contactformulier.
  9. Het invoeren van eerste aangeleverde content die bepalend zijn voor de layout van de pagina’s.
  10. Meerdere feedbackmomenten.

Extra wensen

Bovenstaand lijstje vormt een solide basis voor een website. Van daaruit kunnen we de website nog verder op maat gaan maken, want het kan natuurlijk zijn dat je nog extra wensen hebt.

 — Huisstijl en drukwerk

Misschien ga je net beginnen met je nieuwe onderneming en zoek je nog een passende huisstijl. Hierbij moet je denken aan een logo, visitekaartje, briefpapier, enveloppe en e-mailhandtekening. Ook hier kunnen we bij Dondr voor zorgdragen. De huisstijl gebruiken we vervolgens als basis voor het design en de uitstraling van jouw website, zodat alle visuele uitingen van je bedrijf een samenhangend geheel vormen.

— Fotografie

Een ander punt wat vaak over het hoofd gezien wordt: goede foto’s voor op je website. We kan het niet vaak genoeg zeggen, maar fotografie kan je website maken of breken. Goede, professioneel gemaakte foto’s hoeven helemaal niet duur te zijn. Bovendien maken ze je website een stuk persoonlijker, en je hebt het grote voordeel dat je foto’s precies naar eigen wens en volgens je huisstijl schiet.

De juiste foto op de juiste plek kan zorgen voor meer conversie op je website. Bijvoorbeeld een website met foto’s van lachende of vriendelijk kijkende mensen kan door de bezoeker aantrekkelijker en betrouwbaarder gevonden worden, waardoor ook het vertrouwen in jou als bedrijf kan stijgen. Foto’s van mensen die in dezelfde doelgroep vallen geeft de bezoeker een kans zich te identificeren met jouw merk.

Wil je goede, professionele foto’s en/of (promo)films laten maken voor een scherpe prijs? Johan kan je hierin adviseren.

Stockfoto’s? Liever niet. Met stockfoto’s is het lastig om je bedrijfsidentiteit uit te stralen, omdat stockfoto’s al gauw ongeloofwaardig over kunnen komen. Van die foto’s met veel te blije mensen met te witte tanden en een te goed gestreken overhemd. Vaak zijn ze ’te perfect’ en onnatuurlijk.

Bovendien heb je niet het alleenrecht op de foto’s, omdat de foto na aanschaf gewoon beschikbaar blijft in het aanbod van de stockfotowebsite. Je loopt dus het risico dat je concurrenten dezelfde foto’s gebruiken.

Wil je toch echt gebruik maken van stockfotografie? Lees dan in dit artikel de do’s en dont’s.

— Uitbreidingen

Naast de gebruikelijke pagina’s is het mogelijk om de website te voorzien van extra functionaliteit. Handig als je bijvoorbeeld je product(en) online in een webshop wilt gaan verkopen, wanneer je je bezoekers wil voorzien van een nieuwsbrief, of wanneer je je website wil voorzien van een inlog-gedeelte waarop bepaalde pagina’s of bestanden afgeschermd zijn voor niet-leden van jouw site. Natuurlijk zijn andere wensen ook zeker bespreekbaar.

Door de flexibiliteit van WordPress zijn deze extra functionaliteiten vaak ook achteraf in te bouwen. Je bent hierdoor dus niet beperkt wanneer je merkt dat je behoeften tijdens de bouw of na oplevering van de website veranderen.

Zijn er nog kosten als de website is opgeleverd?

— Domeinnaam, hosting en e-mail

Als de website is opgeleverd moet je er nog rekening mee houden dat je jaarlijks betaalt voor je domeinnaam, je hostingpakket en je e-mailadres(sen). Dondr biedt naast het ontwerpen en bouwen van websites ook hostingpakketten aan. We zorgen er voor dat je hier zelf zo min mogelijk voor en mee hoeft te doen. We stellen alles voor je in, van SSL-certificaten tot domeinnamen tot e-mailaccounts. Heb je een vraag of een probleem? Dan helpen we je graag en zo snel mogelijk om het samen op te lossen.

— Onderhoudscontract: een zorg minder

Wanneer je bijvoorbeeld net een eigen onderneming bent gestart, of wanneer je het simpelweg te druk hebt, kan ik het me goed voorstellen dat je misschien geen tijd of zin hebt om je te verdiepen in het beheer van je website. Om te voorkomen dat je website maanden stil ligt, en er dus niets gebeurt (wat tevens slecht is voor je ranking in Google), kunnen we deze zorg voor een bepaald aantal uren in de maand van je overnemen. Tevens zorgen we er voor dat je website netjes wordt geüpdatet en dat er regelmatig backups worden gemaakt.

Een mailtje met de te wijzigen of toe te voegen inhoud van je website is genoeg, en we zorgen er in overleg voor dat je website zo snel mogelijk voor je wordt aangepast.

Koffie?

Wil je weten wat een website voor jou gaat kosten? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan plannen we een koffiedate om je wensen en doelen te bespreken.